Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Chika Supercomputer | AKJ Inventions

Chika Supercomputer


Projektet omhandler en ny type computer med en anderledes computer arkitektur. Den er specielt velegnet til store tal, og er dermed god til f.eks. kryptering og dekryptering. Blandt de særlige kendetegn kan nævnes at den er asynkron, hvilket vil sige at den ikke har en fast clock-frekvens. Istedet "suges" data igennem computeren så snart de er klar til det. En anden speciel feature er, at den programmeres ved at opsætte et system som data skal suges igennem.

Allan Krogh Jensen opfandt computer-arkitekturen i 1997 som 17-årig. Projektet blev støttet af Unibanks Opfinderfond (nu Nordea Iværksætterfond) med 10.000 kr., og deltog i finalen for konkurrencen "Unge Forskere 97" hvor det fik en 4. plads. En begrænset del af det indsendte materiale findes herunder:

Chika Supercomputer - Rapport
Chika Supercomputer - Blokdiagram
Chika Supercomputer - CPU
Chika Supercomputer - Hovedblokdiagram
Chika Supercomputer - Processing Unit

Til trods for utrolige mængder arbejdstid nåede computeren ikke at blive færdig til finalen. Den er er aldrig blevet bygget færdig.

Projektet blev også omtalt i pressen. Se noget af omtalen her.

For mere information om dette projekt, eller tilbud på et tilsvarende projekt, kontakt da Allan Krogh Jensen.