Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Tidsrummet | AKJ Inventions

Tidsrummet


AKJ Inventions blev kontaktet af en dansk kunststuderende som studerede på universitetet i Gôteborg, der var i gang med at skrive sit speciale, og ville i den forbindelse gerne lave et projekt hun kaldte "Tidsrummet". Det skulle bestå af en tunnel, som en person kunne gå igennem. For enden af tunnellen skulle være et digital ur som viste klokken. Når en person gik ind i tunnellen, skulle tiden skifte hastighed. Således at den afspejlede personens bevægelses hastighed. Hvis personen stod stille skulle tiden gå i stå, og hvis vedkommende gik baglæns skulle tiden gå baglæns. Hun ville selv bygge tunnellen, og også gerne samle elektronikken, men manglede hjælp til design af den nødvendige elektroniske styring.

Problemet blev løst ved at opbygge et styresystem omkring en 8-bit Atmel AVR processor. Den målte personens hastighed, og om der var en i tunnellen, ved hjælp af en række fotoceller monteret i leghøjde i hele tunnelens længde. Den virkelige eller virtuelle tid blev vist på et specielt fremstillet stort display.

For mere information om dette projekt, eller tilbud på et tilsvarende projekt, kontakt Allan Krogh Jensen.