Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Dagslysstyring til LED gadelamper | AKJ Inventions

Dagslysstyring til LED gadelamper


Firmaet CompLED ApS, som bl.a. sælger deres egne LED gade lamper, baseret på vel afprøvede LED moduler fra Osram, ønskede at tilføje en dagslysstyring til deres eksisterende lampe design. Der fandtes ikke en eksisterende standard dagslysstyring, som passede til deres lampe, hverken mekanisk eller funktionelt. Derfor tog de kontakt til AKJ Inventions, for at udvikle deres egen dagslysstyring.

Der er var en række specielle krav til dagslysstyringen, eller luxostaten som den også blev kaldt. Den skulle selvfølgelig kunne regulere lysstyrken i LED modulerne trinløst, afhængigt af dagslys indfaldet. Således at der i den periode hvor lampen er tændt, kun anvendes netop den mængde lys, som er nødvendigt nede vejen, og dermed sparer mest muligt på energien. Desuden skulle dens fysiske dimensioner være meget begrænsede, da der ikke var meget plads tilovers i det allerede konstruerede lampehus. Osram LED modulerne, som anvendes (STREETlight Advanced og STREETlight Protect), skulle begge kunne tilsluttes direkte til luxostaten. Sidste men ikke mindst skulle den desgines til at kunne modstå alle vejr forhold i toppen af en gadelampe, året rundt, i mange år frem.

Løsningen blev til en lille specialdesignet gennesigtig box på 70*20*12 mm, udført i sprøjtestøbt plastik. Se billedet til højre. Indstøbt i den, er der et lille print med: Stik for tilslutning til strømforsyningen og LED modulerne, kontakt til valg af den anvendte type LED modul, samt en knap til justering af den ønskede lysstyrke på vejen (setpoint). På bagsiden af printet, ydersiden af luxostaten, findes en lux-sensor samt en lille mikrocontroller (Atmel AVR ATtiny).

Hvis du ønsker hjælp til udvikling og produktion af elektronik eller styring til dit produkt, så tag kontakt til Allan Krogh Jensen, og få et uforpligtende tilbud.


Osram STREETlight AdvancedOsram LED module beregnet til indbygning i gadelamper
Det færdige luxostat modul, klar til installation i en gadelampe