Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 LED Belysning | AKJ Inventions

LED Belysning


Hvad er LED egentlig?

LED (Light Emitting Diode) er en lysdiode. som leder en elektronisk lyskilde, en såkaldt halvleder.
Lysdioder arbejder på en helt anden præmis, end en tradition pære, da der ikke er nogen tråd at brænde over .Samtidigt er det også en langt mere effektiv lyskilde, der producerer betydeligt mere lys per watt end en traditionel set.

Hvad bruges LED til?
Lysdioder er reelle helte i elektronik verdenen. De udfylder mange forskellige jobs og findes i alle former for udstyr. Blandt andet videregiver de oplysninger fra fjernbetjeninger, lyser ure op og fortæller dig, hvornår dine apparater er tændt. Samles de, kan de danne billeder på en tv-skærm eller styre et trafikkryds.

Hvordan virker en LED?
En LED er en komponent, der består af to forskellige forurenede halvleder materialer. P-materialet og N-materialet. Derfor kalder man også LED’en for en halvleder. P-materialet, også kaldet anoden, er forurenet på en sådan måde, at der er underskud af frie elektroner. N-materialet – også kaldet katoden, er forurenet på en anden måde, så der er overskud af frie elektroner.

Når der går en strøm gennem LED’en, frigives der såkaldte fotoner, der dannes ved, at elektroner går fra katoden til anoden. Fotoner er frie elektroner der afgiver lys, som bruges af det menneskelige øje. Selve frigivelsen af fotonerne sker, når elektronerne skal igennem et micro hul i LED-chippen, hvor de er nødt til at frigive fotoner for at passere hullet.

Selve princippet bag LED blev allerede opfundet i år 1907 af en mand ved navn Henry Joseph Round. Han opdagede, at hvis han lod en strøm passere en Silicium Carbid (SiC) krystal, begyndte den at afgive et svagt lys.

Se de forskellige projekter, som AKJ Inventions har lavet vedrørende LED-belysning. De forskellige projekter kan læses under LED-belysning (underkategorier).

Tag endelig kontakt til AKJ Inventions hvis i ønsker at få dækket flere spørgsmål eller udviklet et LED produkt.