Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Styring af decentralt rensningsanlæg | AKJ Inventions

Styring af decentralt rensningsanlæg


Dette projekt, som blev udført hos Logos Control Systems, var første del af en større opgave, som bestod i at implementere et distribueret indlejret system, til styring af et decentralt rensningsanlæg. Rensningsanlægget var et EU-støttet projekt, kaldet B-Ware, som udførtes i samarbejde med en række andre europæiske firmaer. Hele rensningsanlægget styredes i første omgang af to PC´er og en stor mængde I/O-udstyr. Målet er at det distribuerede indlejrede system skal være mindre, billigere og mere pålideligt.

Eksamensprojektet skulle i første omgang omfatte implementering af den nye styring i en tredjedel af rensningsanlægget, nemlig i det såkaldte Bioreaktor Modul. Det viste sig dog hurtigt at være en alt for stor opgave til et 10 ugers eksamensprojekt. Derfor blev projektet begrænset til af omfatte de indledende tests af I²C-bussen i et hårdt miljø og styring af en pumpe, udfra væskeniveauet i en beholder. Brugergrænsefladen er webbasseret, og kan derfor styres via Internettet, fra en browser.

På baggrund af dette oplæg udførtes en lang række tests af forskellige I2C-kabler og deres immunitet over for støj i forskellige situationer. Disse tests udføres efterhånden som den nødvendige hardware og software færdigøres, med automatisk testsoftware, som styres via websider. Styringssoftwaren forener delopgaverne i projektet, idet sensorinputtet bruges til automatisk kontrol af en tænd/sluk pumpe. Sensorerns måleværdier logges og kan løbende vises som en graf. Hvis styringen ikke er tilsluttet et netværk, kan den overvåges fra en lokal Touch-Screen. 

Rapporten til projektet kan ses her: Styring af decentralt rensningsanlæg.pdf

For mere information om dette projekt, eller tilbud på et tilsvarende projekt, kontakt da Allan Krogh Jensen