Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /customers/e/7/6/akji.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298 Led baseret lyskilde til erstatning af lysstofrør | AKJ Inventions

Led baseret lyskilde til erstatning af lysstofrør


Fordele
Lyskilden kan indsættes som direkte erstatning for lysstofrør i eksisterende lysstofrør armaturer. Den har en række fordele i forhold til almindelig lysstofrør:• Markant lavere energiforbrug
• 5 - 6 gange længere levetid, færre udskiftninger, mindre affald.
• Bedre lys kvalitet. Alle farvetemperaturer er mulige, afhængig af det specifikke behov.
• Jo koldere omgivelser, desto bedre effektivitet. I modsætning til lysstofrør som typisk kræver ekstra opvarmning i kolde omgivelser (køle/fryserum m.m.)
• Tænder/slukker øjeblikkeligt. Skal ikke bruge glimttænder.

Endvidere giver den intelligente indbyggede styring følgende ekstra fordele:
• Lyset kan dæmpes
• Farvetemperaturen og Ra-indexet kan eventuelt justeres
• Lyset kan reguleres automatisk afhængigt af lys niveauet i omgivelserne, det vil sige, bidraget fra dagslyset.
• Lyset er kun tændt når der er behov for det. For eksempel når der er personer eller køretøjer i nærheden.
• Armaturer på samme gruppe kan styres individuelt på grund af kommunikation via installationskablet eller trådløst.

Teknik
Lyskilden består af en mængde kraftige lysdioder (LED), som er monteret uden på et rør med samme dimensioner som et traditionelt lysstofrør. Røret leverer samme mængde lys som et traditionelt lysstofrør.
En strømforsyning indbygget i lyskilden omdanner de 230 VAC fra armaturet til en brugbar spænding til lysdioderne. Inde i røret findes en indbygget intelligent styring, således at der for eksempel kun udsendes det lys der er behov for, afhængigt af bidraget fra anden belysning (f.eks. dagslys)

De første prototyper blev fremstillet og patenteret i 2004 med støtte fra DTU
Innovation
og Dansk Energi (dengang ELFOR). Udviklingen blev udført som et
PSO-projekt. LED-røret er siden da blevet videreudviklet løbende, i takt med at lysdioderne er blevet bedre og billigere. Røret er indtil videre beskyttet af to patenter: EP1618331 og WO2007143991.

Markedspotentiale
Der er ingen tvivl om at markeds potentialet for lyskilden, på sigt, er enormt. Alene i Danmark blev der i 2005 importeret 6,15 mio. lysstofrør, til en samlet værdi af 71 mio. kr. (kilde: Danmarks Statistik). I hele EU antages det derfor at der hvert år forbruges ca. 560 mio. lysstofrør, til en samlet værdi af 6,5 mia. kroner!

Lysstofrøret er en af de mest effektive lyskilder der findes, og har været det i mange år.
Produktions omkostningerne for lysstofrør er samtidig lave. Hvide lysdioder er en relativ ny teknologi, som har udviklet sig progressivt i de seneste år, både med hensyn til effektivitet og et
stadigt fald i enhedsprisen.

LED-lysrøret kan på nuværende tidspunkt ikke konkurrerer med lysstofrøret, hvis der kun tages højde for pris og effektivitet.
Der er derfor udarbejdet en detaljeret Cost-Benefit Analyse, for at klarlægge om det for en specifik kunde kan betale sig at udskifte lysstofrørene med LED-lysrøret.
Cost-Benefit analysen medtager alle relevante parametre som f.eks.: energy forbrug, levetid, udskiftnings omkostninger og temperaturafhængighed.

Hvis du ønsker at vide hvor meget du ville kunne spare ved at skifte til LED-rør, så kontakt Allan Krogh Jensen og få en uforpligtende beregning.

Status
LEDTube er på markedet i Europa. Kontakt vores danske distributør Eiland Energi for mere information.


LEDTube Installed

Lumorigo LEDTube installeret i en kælder

Lumorigo LEDTube med dagslys sensoren